Sunday , August 18 2019
Home / News / Ethereum / CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds – Bitcoin Magazine NL

CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds – Bitcoin Magazine NL

Als je al iets langer mee gaat in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld iets meegekregen van een spel dat de hele Ethereum netwerk plat legde. Het werd zó populair, dat gewone peer-to-peer betalingen enorm vertraagd werden. We hebben het natuurlijk over CryptoKitties. Maar hoe staat het er nu eigenlijk mee voor?

Cryptokitties op Ethereum

CryptoKitties is een spel dat gebaseerd is op het Ethereum. Je kunt unieke digitale kittens verzamelen, handelen en fokken. Elke kat is uniek, er bestaan geen twee dezelfde van. Hoe dat kan? Elke kat is een token op de blockchain, wat garandeert dat het niet te kopiëren is. Deze tokens hete ook wel non-fungibel ERC-721 tokens. Dat is dus gebaseerd op een andere standaard dan de ERC-20 tokens. Dit soort tokens worden vaak bij ICO’s vrijgegeven.

De eerste versie van de sport was in december 2017 te gebruiken. Eind december werd er een cryptokitten verkocht voor meer dan $100.000. Het karakteriseerde het enthousiasme dat er in de cryptomarkt heerste. Nadat de markt afkoelde werden de kittens ook steeds goedkoper. Maar is daarmee de interesse voor de digitale diertjes ook afgenomen? Dat valt volgens de statistieken reuze mee.

 

Waar een kat negen levens heeft, heeft de cryptokitten aangetoond er minimaal twee te hebben. Er zijn veel altcoins, dApps en andere crypto-gerelateerde zaken ten onder gegaan in de bearmarkt. Maar de beren hebben de katten nog niet opgegeten. Elke dag worden er nog meer dan 1000 nieuwe katjes in leven geroepen. Verder worden er nog een paar duizend diertjes verstuurd en zijn er nog steeds een paar honderd veilingen per dag. Deze information is afkomstig van CuriousGiraffe.

Dure huisdieren

De gemiddelde prijs voor een kat is stukken lager dan anderhalf jaar terug. Je betaalt er vandaag de dag gemiddeld nog $5 voor. De sport zorgt nog steeds voor meer transacties en quantity dan soortgelijke decentrale spellen. Alleen MyCryptoHeroes kan zich meten aan het succes van de app.

De unieke katten worden nog steeds voor indrukwekkende bedragen verkocht. Het zijn dan geen honderdduizenden meer, maar toch is er in april dit jaar nog een exemplaar voor meer dan $5.000 verkocht. Dit was een van de eerste katten die er in het spel beschikbaar kwam. In 2019 zijn er totaal meer dan 30 katten voor meer dan $1.000 verkocht.

De discord chat van CryptoKitties heeft op de hele dag door telkens meer dan honderd actieve gebruikers en de groep bestaat uit 25.000 leden. Er wordt ook goed gebruik gemaakt van de subreddit en er wordt ook nog steeds verder ontwikkeld. Er zijn promoties, nieuwe releases en evenementen: het is een levende neighborhood! De CryptoKitties zijn nog steeds in de bloei van het leven.

Bron: LongHash

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden


About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin, Ethereum adoption on the rise in Colombia, says new report

Cryptocurrencies, similar to Bitcoin and Ethereum, are rising in reputation in the South American nation …

Ethereum Kissed $200 Support Goodbye. Do You Know the Real Reason Why? :: Elliott Wave International

Elliott wave evaluation set the bearish, near-term stage simply earlier than ETH/USD’s latest sell-off by …