Friday , December 13 2019
Home / Ethereum / Bitcoin (BTC) stilletjes toegevoegd aan blockchain appstore van Samsung – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) stilletjes toegevoegd aan blockchain appstore van Samsung – Bitcoin Magazine NL

Samsung gaat nu ook bitcoin (BTC) ondersteunen in haar Blockchain Keystore. Dat betekent dat gebruikers met een nieuwe Samsung smartphone hun bitcoin in de Keystore kunnen opslaan.

Bitcoin (BTC) op Samsung smartphones

Eerder ondersteunde de Keystore alleen de Ethereum-blockchain (en ERC20 tokens). Ook de Klaytn blockchain van internetgigant Kakao, eerder over geschreven deze week, krijgt ondersteuning. Daarmee appelleert Samsung aan de gebruikersschare van Kakao apps in thuisland Zuid-Korea.

Beperkingen

Tot nu toe heeft de Keystore een aantal beperkingen qua bereik. Zo beperkt de ondersteuning zich tot de nieuwste smartphones: Galaxy S10e; S10; S10+; S10 5G; Notice10 en Notice10+. 

En niet geheel onbelangrijk: gebruikers in Nederland kunnen de functionaliteit nog niet op hun smartphone activeren. De Blockchain Keystore is alleen toegankelijk voor gebruikers in de volgende landen:

  • Canada
  • Duitsland
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • VS
  • Zuid-Korea
  • Zwitserland

dApps

Op dit second zijn er 17 blockchain apps verkrijgbaar in de Keystore, die start dit jaar is gelanceerd.

Samsung breidt de winkel gaandeweg uit. Zo zijn er onlangs een aantal dApps toegevoegd. In tegenstelling tot mobiele apps staat het gebruik van (decentrale) apps nog volledig in de kinderschoenen.

Dat komt onder meer omdat er nog veel te winnen valt als het aankomt op interfaces en het gebruikersgemak van o.a. dApps. Dat concludeerden onderzoekers van marketingbureau Zage onlangs in een rapport.

Non-public keys

Samsung concurreert met deze functionaliteit ook met andere mobiele wallets om cryptovaluta in op te slaan. Need je smartphone fungeert als opslag van je cash en daarmee van je personal keys, de geheime sleutels van je cryptovaluta.

Web zoals een cryptobeurs geef je als gebruiker Samsung de verantwoordelijkheid om je personal keys te beheren. Je bent namelijk afhankelijk van de veiligheid van de Keystore bijvoorbeeld.

Zodra iemand je personal keys weet, heeft degene controle over je cryptovaluta. Dat betekent dat degene ze naar een ander adres kan sturen.

SDK voor ethereum

De techgigant zet ook in op ontwikkeling van decentrale apps. Zo kwam het vorige maand met een
software program improvement package (SDK) voor Ethereum voor Galaxy smartphones.

Met deze gereedschapskist krijgen ontwikkelaars meer instruments in handen om decentrale applicaties (dApps) en andere toepassingen te bouwen specifiek voor Samsung apparaten.

Ethereum leek dus lange tijd de voorkeur te genieten, maar Samsung zet nu ook een stapje richting bitcoin.

Bron: The Block Crypto

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD continues to trend in a downward channel formation

ETH/USD bears are wanting to drop the worth beneath the Bollinger Band. The Relative Power …

The ‘do or die’ moment of the crypto decade

The technical scenario of the Prime three doesn’t admit doubts or video games, the subsequent …