Wednesday , November 20 2019
Home / Ethereum / Cryptowallet in de pijplijn bij internetreus Kakao (50 miljoen klanten) – Bitcoin Magazine NL

Cryptowallet in de pijplijn bij internetreus Kakao (50 miljoen klanten) – Bitcoin Magazine NL

Internetreus Kakao lanceert in de tweede helft van dit jaar de pockets ‘Klip’ om cryptomunten in  op te slaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bedient maandelijks 50 miljoen actieve gebruikers met de messenger app KakaoTalk. Koreaanse media ontdekte in de app een teaser onder de tab ‘meer’. Kakao heeft het nieuws ook officieel bevestigd.

Kakao

Eerst wat achtergrondinformatie over Kakao: het is een conglomeraat van (leisure) producten en diensten. In 2017 mocht het de eerste internetbank van Zuid-Korea openen (Ok-Financial institution), vergelijkbaar met Bunq maar groter. Ook is er Kakao T, waarmee je een taxi kunt bestellen zoals Uber of Lyft. Saillant: het Chinese language Tencent heeft een minderheidsaandeel van 13,5%

Het bedrijf blijkt populair onder haar gebruikers. In december vorig jaar, toen de ICO-hype al geluwd was, wist Kakao in enkele maanden tijd $90 miljoen een kapitaal op te halen, deels bij particuliere beleggers.

Klaytn blockchain

Met het geld heeft Kakao een eigen blockchain opgetuigd. Naar eigen zeggen is dit netwerk 150 keer sneller dan het ethereum netwerk: three.000 transacties per seconde in tegenstelling tot de ca. 20 transacties per seconde op ethereum 1.zero.

Klaytn is te omschrijven als een semi-publieke of hybride blockchain. De zogenaamde consensus nodes, gebruikt om tot consensus te komen, zijn clusters van non-public bedrijven. Dat is het gesloten facet. De transacties worden goedgekeurd door middel van een Byzantine fault-tolerant (BFT) consensus algoritme.

Het open, publieke facet zijn zogenaamde ‘ranger nodes’ (RN), aldus de white paper. Iedereen kan een zogenaamde ranger node (RN) starten om blokken van de consensus nodes te verifiëren.

Daarnaast is er nog een overkoepelende adviesraad, waar onder meer techconcern LG en de Filipijnse financial institution Union Financial institution zitting in hebben. Ze moeten ervoor waken dat de ontwikkeling van de blockchain ‘de juiste richting blijft volgen’.

In juni dit jaar is het mainnet van Klaytn ‘stay’ gegaan. Projecten als HintChain, Antube en Pibble schijnen al op het platform te hebben gebouwd.

Klaytn claimt dat er in oktober ruim dertig decentrale applicaties (dApps) gaan draaien op het platform. Overigens is de dochtermaatschappij van Kakao geregistreerd in Japan, omdat ICO’s in Zuid-Korea nog altijd verboden zijn.

‘Klip’ cryptowallet

Terug naar de cryptowallet ‘Klip’. Deze is duidelijk bedoeld om gebruikers te laten wennen aan cryptovaluta. Hoe betaal je met crypto en hoe slaan je deze property op? Naast de bekende cryptomunten, worden ook non-fungible tokens ondersteund.

Op de teaser staan de brand’s van zeer kleine tokens zoals Airbloc (ABL, marktwaarde $2,eight miljoen, crimson), Pibble en Spin Protocol (SPIN).

Volgens Han Jae-Solar, ceo van GroundX, is de integratie een nieuwe stap om de adoptie van cryptovaluta als betaalmiddel te bevorderen.

In de tweede helft van 2019 is de lancering van de pockets gepland.

Bronnen: Klaytn / Cointelegraph
Afbeelding: Flickr.com

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

About Tom Greenly

Check Also

Cryptocurrencies price prediction: Bitcoin, Ripple & Ethereum

Bitcoin price replace: BTC/USD grinds in direction of two distinct breakout patterns Bitcoin continues with …

ETH/USD negotiating with resistance at the SMA 20 curve

Transferring Common Convergence/Divergence (MACD) signifies rising bearish momentum. The Elliott Oscillator has had three straight …