Wednesday , November 20 2019
Home / Ethereum / Anonieme transacties op ethereum (ETH) blockchain dichterbij – Bitcoin Magazine NL

Anonieme transacties op ethereum (ETH) blockchain dichterbij – Bitcoin Magazine NL

‘Volledig’ anonieme transacties de ethereum (ETH) blockchain zijn dichterbij gekomen met de device Twister Money. De device is in bètaversie verkrijgbaar, waardoor het gebruik ervan niet heel toegankelijk is.

Ethereum blockchain en privateness

Op de publieke blockchain als ethereum zijn de transacties openbaar in te zien bijvoorbeeld by way of een blockexplorer als Etherscan. Feitelijk kan iedereen berekenen wat je vermogen aan ether is zodra je adres bekend is. Dat kan in sommige gevallen ongewenst zijn.

Bij publieke netwerken zoals die van Monero, Zcash, Sprint en ook Mimblewimble zijn die transacties door various technologieën niet te koppelen aan een bepaald adres.

Gebruikers kunnen transacties uitvoeren zonder dat de hoeveelheid ether zichtbaar is op de blockchain. Ook de ketting van vorige transacties is naar verluidt zeer lastig te achterhalen. Niemand kan zien waar males zijn of haar geld aan uitgeeft. Vergelijkbaar met het gebruik van money geld.

In die zin werkt Twister Money als een zogenaamde coin mixer om een spoor van transacties uit te wissen. Dat maakt deze instruments ook populair onder gebruikers met minder goede bedoelingen.

Zero data proofs

Welke techniek zit er bij Twister Money onder de motorkap? Een combinatie van good contracts en privacygevoelige cryptografie, ook wel zero-data proofs genoemd. Een van de bekendere projecten die deze technologie door ontwikkelt, is Zcash (ZEC).

Web zoals bij een mixer ‘verbreekt’ Twister Money de ketting door de ontvanger van de ether ‘uit te wissen’. De device is non-custodial, waardoor gebruikers eigenaar blijven van de personal keys.

Cryptosite Decrypt merkt in haar artikel op dat het gebruik ervan niet echt laagdrempelig is. Een struikelblok is opname van je ether (withdraw, pink.).

Ether (ETH) opnemen

Het probleem ligt in het opnameproces. Om ether op te nemen is een aside ethereum adres nodig waar al ether op staat. Dat is een probleem, omdat de ether die op dat adres staat wél te achterhalen is. Dat roept de vraag op wat het nut is van een ‘mixer’ als Twister Money.

Om een transactie volledig anoniem te maken, is bij Twister een zogenaamde ‘relayer’.

Je maakt een nieuw ether adres aan en een zero data proof en de zogenaamde ‘relayer’ automatiseert deze stappen. Aanvullend zijn nog meer stappen nodig om de transactie volledig anoniem te maken.

Techneuten zullen hun vingers aflikken bij Twister Money, gebruikers die ingesteld zijn om meer gebruikersgemak en ‘minder gedoe’ kunnen beter wachten op ethereum 2.zero.

Bron: Decrypt.co

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Wessel SimonsWessel Simons

Journalist, oprichter/hoofdredacteur van Bitcoin Magazine Benelux. Zijn 2 minutes of fame: zijn KinkFM-interview (‘dutch radio’) met Amy Winehouse, opgenomen in de met Oscar bekroonde docu ‘Amy’.

About Tom Greenly

Check Also

Cryptocurrencies price prediction: Bitcoin, Ripple & Ethereum

Bitcoin price replace: BTC/USD grinds in direction of two distinct breakout patterns Bitcoin continues with …

ETH/USD negotiating with resistance at the SMA 20 curve

Transferring Common Convergence/Divergence (MACD) signifies rising bearish momentum. The Elliott Oscillator has had three straight …