Friday , December 13 2019
Home / Ethereum / CheapAir gaat nu ook ethereum accepteren als betalingsmogelijkheid – Bitcoin Magazine NL

CheapAir gaat nu ook ethereum accepteren als betalingsmogelijkheid – Bitcoin Magazine NL

CheapAir, een Amerikaans on-line reisbureau, gaat nu ook ethereum accepteren als betalingsmogelijkheid. In 2013 was het al het eerste reisbureau wereldwijd dat bitcoin accepteerde in betalingen.

Betalingen met cryptovaluta

Het reisbureau, dat volgens Journey Weekly gerangschikt is op de 48 plaats op de 2013 Energy Record of Journey Businesses in de VS, is een van de weinige bedrijven die de gebruiker in staat stelt om betalingen te doen voor zowel vlucht als hotelboekingen met behulp van cryptovaluta.

CheapAir is opgericht in 1989 door Jeff Klee en gevestigd in Calabasasas, Californië. Ook heeft zij kantoren in Chicago en Denver. Het bedrijf kent velerlei betalingsmogelijkheden, maar gaat nu dus ook ethereum accepteren.

Eerder was het al mogelijk om met altcoins als Sprint, Litecoin en Bitcoin Money te betalen. Deze cryptomunten zijn mogelijk aantrekkelijker als betalingsmogelijkheid omdat ze makkelijker in gebruik zijn en ook de transactiekosten lager uitvallen.

Vooruitstrevend bedrijf

Ethereum is nu dus de vierde cryptomunt die bij het reisbureau kan worden gebruikt als betalingswijze om vluchten te boeken. Klanten moeten daarbij een ondersteunde MetaMask pockets installeren om met Ethereum te kunnen betalen. De MetaMask pockets is beschikbaar als plug-in bij de meeste grote browsers zoals Chrome, Firefox, Opera en zelfs de op blockchain-gebaseerde Courageous Browser.

CheapAir magazine een vooruitstrevend bedrijf heten, aangezien er al sinds 2013 met bitcoin betaald kan worden voor de boeking van vluchten. Later werd dat eveneens mogelijk gemaakt voor hotelboekingen. Toentertijd was er nog nauwelijks sprake van adoptie van het alternatieve betaalsysteem. Dat beviel blijkbaar zo goed dat zij sindsdien crypto-betaalmethodes enkel heeft uitgebreid.

Vernieuwing

Sinds 2014 kan er bij het reisbureau ook betaald worden met bitcoin voor boekingen van motels. Het bedrijf, dat zo’n 100 medewerkers telt, magazine sowieso vooruitstrevend worden genoemd. In 2015 was het namelijk het eerste reisbureau dat directe vluchten aanbood richting Cuba.

Verder zet zij ook vol in op vernieuwing, waarbij het verschillende apps ontwikkelde. In 2013 creëerde CheapAir de eerste spraak gestuurde app om vluchten te zoeken. Die app gained een Journey Weekly award. Het werd als een van de beste apps en web sites voor reizigers bevonden.

Foto: Flickr / kuhnmi

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden

AvatarAvatar

Van geopolitiek naar innovatie van macro-economie naar historie, Job legt graag verbanden om zaken breder te duiden. Met het oog op overmorgen. Persoonlijke hoogtepuntjes in voorspellingen: verkiezingswinst Donald Trump / uitkomst brexit / sinds 2016 in crypto. Persoonlijke verwachtingen: Massale crypto adoptie (met eveneens massale verliezen en in mindere mate gigantische winnaars), opkomst 5G / IoT (infrastructuur!), grondstoffen tekorten (opkomst middenklasse wereldwijd), massive reset (goud/SDR) en banken moeten zich de komende 10 jaar heruitvinden of gaan ten onder. Let daarnaast vooral ook even op de Straat van Malakka.

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD continues to trend in a downward channel formation

ETH/USD bears are wanting to drop the worth beneath the Bollinger Band. The Relative Power …

The ‘do or die’ moment of the crypto decade

The technical scenario of the Prime three doesn’t admit doubts or video games, the subsequent …