Friday , December 13 2019
Home / Ethereum / Britse waakhond: ‘Bitcoin en ethereum hebben geen regulering nodig’ – Bitcoin Magazine NL

Britse waakhond: ‘Bitcoin en ethereum hebben geen regulering nodig’ – Bitcoin Magazine NL

De Monetary Conduct Authority (FCA), de belangrijkste financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk, geeft te kennen dat bitcoin en ethereum geen regulering nodig hebben. Utility tokens en enkele stablecoins vallen wel onder toezicht van de FCA.

FCA neemt beslissing

Gisteren, op woensdag 31 juli, kondigde de FCA aan dat zij bitcoin en ethereum niet gaat reguleren. De FCA kwam met die verklaring, in een doc met de titel “PS19/22: Steering on Cryptoassets”. Het bevat een nieuwe versie van een crypto-asset consultatie paper. Dat paper werd eerder dit jaar, in januari, beschikbaar gesteld voor commentaar.

Het doc maakt duidelijk dat de FCA bitcoin en ethereum ziet als “alternate tokens”. Deze zijn “meestal gedecentraliseerd en worden voornamelijk gebruikt als ruilmiddel”. Volgens de FCA vallen digitale valuta als bitcoin en ethererum daardoor niet onder de regelgevende bevoegdheid van de FCA.

Regulering voor stablecoins en utility tokens

De financiële waakhond gaf daarnaast aan dat zowel safety tokens als utility tokens wel onder het toezicht van de FCA valt. Wanneer de FCA op gegeven second regulering daarvan tot prioriteit maakt kan het zijn dat deze tokens aan regulering moet gaan voldoen. Volgens de FCA staan safety tokens gelijk aan effecten zoals aandelen en schuldinstrumenten. Het doc vermeldt ook dat de utility tokens gereguleerd kunnen worden wanneer ze binnen classificatie van e-cash vallen. Dezelfde logica geldt voor stablecoins, hoewel de FCA duidelijk maakt dat niet alle stablecoins onder de definitie van e-cash vallen.

“Elke token dat geen safety token of e-cash token betreft is ongereguleerd. Marktdeelnemers moeten er echter rekening mee houden dat bepaalde activiteiten die gebruik maken van tokens toch gereguleerd zijn, bijvoorbeeld wanneer ze gebruikt worden om gereguleerde betalingen te vergemakkelijken”

Wat betekent dit voor crypto service suppliers?

In zijn algemeenheid weerspiegelt het doc bijna alle regels die zijn voorgesteld in het raadplegingsdocument CP19, dat eerder dit jaar beschikbaar is gesteld voor commentaar. De FCA laat weten dat het 92 reacties op het doc heeft mogen ontvangen. De meerderheid van de reacties bleken voorstander van de voorstellen in het doc.

Ook niet gek, aangezien het doc meer duidelijkheid biedt voor de indeling van digitale activa onder bestaande categorieën. De regelgevende instantie adviseerde dat marktdeelnemers de richtlijnen gebruiken als eerste stap om te begrijpen hoe zij bepaalde crypto activa moeten behandelen. Definitieve uitspraken kunnen echter alleen van geval tot geval worden gedaan, aldus de waakhond.

Foto: Flickr / Crypto Dost

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

AvatarAvatar

Van geopolitiek naar innovatie van macro-economie naar historie, Job legt graag verbanden om zaken breder te duiden. Met het oog op overmorgen. Persoonlijke hoogtepuntjes in voorspellingen: verkiezingswinst Donald Trump / uitkomst brexit / sinds 2016 in crypto. Persoonlijke verwachtingen: Massale crypto adoptie (met eveneens massale verliezen en in mindere mate gigantische winnaars), opkomst 5G / IoT (infrastructuur!), grondstoffen tekorten (opkomst middenklasse wereldwijd), large reset (goud/SDR) en banken moeten zich de komende 10 jaar heruitvinden of gaan ten onder. Let daarnaast vooral ook even op de Straat van Malakka.

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD continues to trend in a downward channel formation

ETH/USD bears are wanting to drop the worth beneath the Bollinger Band. The Relative Power …

The ‘do or die’ moment of the crypto decade

The technical scenario of the Prime three doesn’t admit doubts or video games, the subsequent …