Wednesday , December 11 2019
Home / Ethereum / Oei! Bitcoin prijs Onder $10.000 ook Ripple en Ethereum crashen – Newsbit.nl

Oei! Bitcoin prijs Onder $10.000 ook Ripple en Ethereum crashen – Newsbit.nl

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw onder de $10.000 greenback grens gezakt. Ook andere altcoins als Ethereum en Ripple lijden enorme verliezen.


Bitcoin koers zakt tot onder $10.000 greenback

Bitcoin is deze maand voor de tweede keer onder de psychologische $10.000 greenback grens gezakt. Op 26 juni lag de BTC koers nog rond de $13.700 greenback, maar sindsdien is de koers flink onderuit gegaan. Gisteren herstelde BTC nog even richting de $11.000 greenback, maar nu daalt de Bitcoin prijs tot $9700 greenback. Dat betekent dat BTC vandaag met eight,22 procent is gedaald. Als we kijken naar de wekelijkse grafiek is de Bitcoin koers zelfs met meer dan 22 procent gedaald.

 

BTC/USD 16/7/19

Ondanks de daling van eight.22 procent vandaag blijft de Bitcoin dominantie stijgen. Het dominantie niveau ligt nu zelfs op het hoogste niveau sinds april 2017. In de afgelopen 24 uur steeg de BTC dominantie naar 66.6%. Dat betekent dus dat altcoins nog meer moeten inleveren vandaag.

 


Altcoins zijn grote verliezer

Als we de belangrijke altcoins analyseren dan zien we dat EOS de grootste verliezer is van vandaag. De munt verliest namelijk meer dan 16 procent van haar waarde.

Ook de grootste altcoin, Ethereum, ziet haar koers ineenzakken. De ETH koers daalde vandaag zelfs voor het eerst sinds mei 2019 zelfs onder de $200 greenback. Op het second van schrijven ligt de Ethereum koers 13 procent lager dan gisteren. XRP is 1 van de beter presterende altcoins en noteert een verlies van zo’n 7 procent vandaag.Bitcoin koers daalt tijdens Libra hoorzitting

De Bitcoin koers zakte tot onder de $10.000 greenback tijdens de hoorzitting over de Libra cryptocurrency munt van Fb. Senator Sherrod Brown uitte zijn bezorgdheid over de adoptie van een wereldwijde cryptocurrency die wordt ontwikkeld en beheerd door Fb. Volgens hem is het een gevaarlijke ontwikkeling. Aan de andere kant waarschuwde David Marcus, van Fb, dat als de VS het nalaat actie te ondernemen, de wereld uiteindelijk een ander crypto initiatief zal gebruiken die veel schadelijker zou kunnen zijn. Hij zei:

“Als ons land nalaat te handelen, zouden we binnenkort een digitale valuta kunnen zien die wordt gecontroleerd door anderen waarvan de waarden radicaal verschillen van de onze.”


[Tijdelijk aanbod]: Free of charge 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan through Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse alternate. (Klik op de onderstaande knop)

 

About Tom Greenly

Check Also

One Cryptocurrency Is Outperforming Bitcoin, And It’s Not Ethereum

BNB might not be as beneficial as Bitcoin (BTC) proper now, however it positive beats …

Ethereum Price Stable Despite Hard Fork, Altcoins See Small Gains

Sunday, Dec. eight — many of the prime 20 cryptocurrencies are reporting discreet positive aspects …