Wednesday , December 11 2019
Home / Ethereum / Is de daling van ether (ETH) goed voor decentraliteit? – Bitcoin Magazine NL

Is de daling van ether (ETH) goed voor decentraliteit? – Bitcoin Magazine NL

De prijzen van de cryptomunten staan onder druk. Zo leverde de cryptomarkt tientallen miljarden in dit weekend. De koersen krabbelen gaandeweg de maandag weer enigszins op. Maar lagere prijzen betekent niet alleen slecht nieuws. Om een voorbeeld te noemen: de prijs van ether (ETH), de nummer twee van de cryptomarkt, dipt four% de afgelopen etmaal en staat op second van schrijven op $229.

Het zag er even naar uit of de assist van $200 brak, maar de koers veerde terug en krabbelt nu langzaam terug. De meeste altcoins lijken hun (voorlopige) bodem te hebben bereikt.

Node op ethereum netwerk?

Nu de prijs van ethereum onder druk staat, is het aantrekkelijker om een node in het netwerk te overwegen. Dat merken enkele specialists op Twitter op, het communicatiekanaal onder crypto liefhebbers.

Twitteraar – en blijkbaar etherfan – David Hoffmann – maakt een opmerkelijke rekensom. Een ‘full’ node op het ethereum netwerk kost ‘slechts’ $7.500 bij de huidige ethereum prijs.

Op second van schrijven is 32 Ether (ETH) omgerekend inmiddels nog lager: ca. $7.300.

In theorie zijn er three,5 miljoen validators mogelijk als de full voorraad van 110 miljoen ethereum gedeeld wordt door 32 ethereum, het benodigde aantal om een knooppunt in het netwerk te bemachtigen.

Als node kun je transacties en blokken valideren op het ethereum netwerk. In theorie leidt een lagere prijs van ether ertoe, dat de drempel om een node te draaien lager is. Hoe meer nodes in een netwerk, hoe decentraler het netwerk.

Ethereum 2.zero

Op fundamenteel niveau zet ethereum stapjes. Vorige maand noteerde het netwerk een nieuw document: meer dan één miljoen transacties op één dag. Dat is het hoogste aantal sinds eind 2017 tijdens de hoogtijdagen. Februari 2019 bleek met 430.000 transacties per dag het voorlopige dieptepunt.

Op technologisch gebied zijn ook stappen gezet. Een staff van ontwikkelaars werkt onerous aan de volgende improve van ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Ethereum 2.zero moet leiden tot een veiliger, schaalbaarder en decentraler netwerk.

Samsung

Ook deze maand in het nieuws: Samsung komt met een software program software program growth equipment (SDK) voor Ethereum voor de Galaxy smartphones.

De SDK – een bètaversie – moet ontwikkelaars meer instruments bieden om decentrale applicaties (dApps) en andere toepassingen te bouwen die kunnen draaien op de meest recente Samsung Galaxy telefoons.

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden

Wessel SimonsWessel Simons

Journalist, oprichter/hoofdredacteur van Bitcoin Magazine Benelux. Zijn 2 minutes of fame: zijn KinkFM-interview (‘dutch radio’) met Amy Winehouse, opgenomen in de met Oscar bekroonde docu ‘Amy’.

About Tom Greenly

Check Also

One Cryptocurrency Is Outperforming Bitcoin, And It’s Not Ethereum

BNB might not be as beneficial as Bitcoin (BTC) proper now, however it positive beats …

Ethereum Price Stable Despite Hard Fork, Altcoins See Small Gains

Sunday, Dec. eight — many of the prime 20 cryptocurrencies are reporting discreet positive aspects …