Friday , September 20 2019
Home / News / Ethereum / Ethereum (ETH) blockchain mixer erbij, Vitalik Buterin geeft een +1 – Bitcoin Magazine NL

Ethereum (ETH) blockchain mixer erbij, Vitalik Buterin geeft een +1 – Bitcoin Magazine NL

Software program engineer Kendrick Tan heeft een mixer gebouwd om transacties op het ethereum (ETH) netwerk te anonimiseren. Tan vindt dat het huidige netwerk te weinig privacyproof is. Ethereum-oprichter Vitalik Buterin prijst het initiatief.

Ethereum (ETH) en privateness

Binnen het huidige ecosysteem is te achterhalen welk adres een bepaalde transacties heeft gedaan. Om de anonimiteit van gebruikers beter te waarborgen heeft Tan een mixer gebouwd.

Zo gezegd, zo gedaan en Heiswap, een geprogrammeerde good contract op het ethereum netwerk, is een feit.

De mixer is beschikbaar voor gebruik op het testnet Ropsten van Ethereum. Er staat 58 ETH op de balans.

Het spontane initiatief krijgt de goedkeuring van Vitalik Buterin, Mr. Ethereum himself. Hij noemt het een ‘cool’ undertaking door een ‘willekeurig genie’.

Ethereum mixer

In een uitgebreide weblog legt Tan uit hoe de mixer werkt. Hij wilde een tooltje ontwerpen waarmee gebruikers simpel en betrouwbaar hun ether kunnen anonimiseren.

Kort uitgelegd werkt het principe van ‘mixen’ als volgt:

  • Er wordt bijvoorbeeld 1 ETH naar het good contract Heiswap gestuurd
  • Die hoeveelheid wordt opgesplitst naar kleinere stukjes ether bijvoorbeeld zero.0001
  • Zodra er minimaal 5 deelnemers ( of meer) aan de pool meedoen, krijgt iedereen de kleinere stukjes opgestuurd om uit te komen bij 1 ETH in totaal
  • Resultaat? De stromen van ETH zijn door elkaar gehusseld en het is veel moeilijker te traceren
  • Binnen het good contract is in het tabblad ‘standing’ te controleren of er voldoende deelnemers in de pool zijn. Het privacygehalte van de mixer is afhankelijk van het aantal deelnemers.

FIOD

Mixers zijn niet onomstreden. Zo heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) in samenwerking met Europol in mei Bestmixer.io offline gehaald. Volgens de autoriteiten is de mixer gebruikt om geld wit te wassen. Met behulp van cryptovaluta als bitcoin zouden de criminelen de herkomst van hun geld willen verdoezelen.

Ethereum (ETH) koers

Ether is op second van schrijven op een koers van $288. De totale marktwaarde van de tweede cryptomunt is $30.eight miljard. In totaal zijn er nu 86% van de 124 miljoen ether in omloop gebracht.

Op 13 januari 2018 had ether een koersrecord van $1.431. In 2019 is de koers gestart met $133 en is 116% gestegen dit jaar. Ten opzichte van de andere ‘majors’ blijft de ontwikkeling van ether enigszins achter.

Bron: Beincrypto

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Fb, Twitter of Telegram.

Bedankt voor het aanmelden

Wessel SimonsWessel Simons

Journalist, oprichter/hoofdredacteur van Bitcoin Magazine Benelux. Zijn 2 minutes of fame: zijn KinkFM-interview (‘dutch radio’) met Amy Winehouse, opgenomen in de met Oscar bekroonde docu ‘Amy’.

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD settles above $200.00 amid altcoins’bull run

A transfer above $200.00 will enhance the short-term technical image. The numerous assist is created …

Ethereum vs Ripple: Google Trends Analyse – Newsbit.nl

Binnen de crypto-wereld zijn er maar weinigen die de positie en het belang van Bitcoin …