Friday , July 19 2019
Home / News / Ethereum / Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) én ethereum in één fonds, SEC bekijkt nieuwe ETF aanvraag – Bitcoin Magazine NL

bitcoin kopen

De Amerikaanse waakhond SEC heeft een nieuwe aanvraag ontvangen voor een beursgenoteerd cryptofonds (ETF). Crescent Crypto Index Providers wil een ETF (alternate traded fund) met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) gaan aanbieden. De komende weken zijn spannend: gaat de SEC de hangende aanvragen van de VanEck/SolidX en Bitwise ETF’s goedkeuren?

Lees ook – “Bitcoin (BTC) koers naar $7.400 zodra FOMO in cryptomarkt toeslaat”

 
bitcoin meester
 

Bitcoin én ethereum in één beursfonds (ETF)

Deze ETF is in feite een gemengde bundel van BTC en ETH en dat bundeltje wordt op de beurs volgens een bepaalde prijs geïntroduceerd, web zoals een “normaal” aandeel. In Zwitserland wordt bitcoin al als alternate traded product aangeboden en in Zweden al sinds 2015 through een alternate traded notice.

Alleen voor de Amerikaanse greenback bestaat een dergelijk financieel product nog niet.

De naam is USCF Crescent Crypto Index Fund (“XBET”) met als tickersymbool XBET. Het is de bedoeling dat de aandelen worden aangeboden aan de NYSE Arca, de derivatenbeurs van de New York Inventory Trade (NYSE).

Beleggers moeten geen verschil merken in de aankoop en verkoop van de aandelen. In de aanvraag omschrijft Crescent bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) als “volatiele” en “grotendeels ongereguleerde” property.

VanEck en Bitwise ETF

Naast de XBET moet de SEC ook nog een oordeel vellen over twee andere aanvragen: VanEck/SolidX en Bitwise Asset Administration. Start april heeft de SEC het besluit over de Bitwise ETF uitgesteld naar mei.

De SEC moet hierover volgende week donderdag 16 mei beslissen. Het besluit over de VanEck ETF volgt dinsdag 21 mei.

Bitcoin ETFs

De verwachtingen in de markt zijn niet hooggespannen, need nog geen enkele aanvraag (die sinds 2017 worden ingediend) voor een ETF is goedgekeurd.

Een goedkeuring kán leiden tot een nieuwe instroom van kapitaal omdat het voor “Wall Road” vertrouwd is om in ETF’s te beleggen.

Marktvolgers en ook hedgefondsen zoals Morgan Creek Capital verwachten dat de adoptie onder institutioneel geld een langdurig proces is. De horten en stoten van de markt uit 2017 gaan we voorlopig niet zien, zo is de gedachte.

Bitcoin koers

Een afwijzing van de lopende ETF’s kán druk zetten op de bitcoin prijs, zoals eerder in augustus 2018 is voorgevallen. Recente tegenslagen in de markt (Binance hack en Bitfinex gerechtelijk onderzoek) wist BTC kranig te weren. De afgelopen week is BTC met afgerond 22% gestegen.

Een koersniveau van $7.000 is op second van schrijven in zicht.

Bron: U.As we speak

crypto kopen 

Nieuwsoverzicht 10 mei

About Tom Greenly

Check Also

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash – Bitcoin Magazine NL

Het is weer tijd voor een Bitcoin Magazine NL Nieuwsupdate. Het is een roerig weekje …

ETH/USD bleeding resumes – Possible stop $200

Ethereum trims positive factors as cryptocurrencies shed positive factors throughout the board. Technical alerts are …