Friday , July 19 2019
Home / News / Ethereum / Ethereum is weer ‘hot’! Maar waarom? – about-crypto

Ethereum is weer ‘hot’! Maar waarom? – about-crypto

            

Ethereum kent vooralsnog een uitstekend tweede kwartaal van 2019. Ondanks de lichte prijsdaling van vandaag heeft Ethereum veel momentum op weten te bouwen. Maar waarom?

Ethereum kent vooralsnog een uitstekend tweede kwartaal van 2019. Ondanks de lichte prijsdaling van vandaag heeft Ethereum veel momentum op weten te bouwen. Maar waarom?

Ethereum is weer 'hot'! Maar waarom?

Ethereum heeft op de piek van dit kwartaal een stijging van bijna 30% weten te noteren. Na een lange en vermoeiende marktcorrectie die langer dan een jaar heeft geduurd begint ook het sentiment rondom Ethereum om te slaan. 

Elon Musk

De oprichter van onder andere PayPal, Tesla en SpaceX heeft veel volgelingen. Wat er rond gaat in de hersenpan van Elon Musk wordt al snel breed gedragen als hij met een mening of idee naar buiten treed. Zo heeft hij eigenhandig de koers van DogeCoin weer wat weten op te vijzelen na zijn berichtgeving over de coin die ooit begon als grap. Onlangs verscheen er een tweet vanuit de vrijmetselaar met enkel het bericht: ‘Ethereum’. De koers van Ethereum noteerde een 9% stijging en velen pinde dit huge aan de tweet van Musk. De entrepeneur is ook uitgenodigd door Vitalik Buterin op het jaarlijkse Ethereum even in oktober om alles te weten te komen over het Ethereum protocol. 

Microsoft Azure

Het belangrijkste voor een Blockchain is natuurlijk voortgang. De markt die nog wel een aantal jaren flink in ontwikkeling blijft met de gevaren voor bestaande projecten om ingehaald of verbeterd te worden. Ethereum heeft jaarlijks al een Arduous-Fork gepland staan met belangrijke EIP’s. Daarnaast is het belangrijk om het steeds meer predominant stream te maken. Wat nu ook additional olie op het vuur gooit is de bekendmaking dat er een Ethereum toolbox op Microsoft Azure beschikbaar is. Hiermee kan je gemakkelijk Ethereum apps maken in de cloudoplossing van Microsoft. Dit geeft weer een additional zet de goede richting op voor Ethereum.

CFTC

Alsof er nog geen momentum was kwam op 6 mei ook een bericht naar voren dat de U.S. Commodity Futures Buying and selling Fee het een serieuze overweging vind om een gereguleerde Ethereum Futures markt uit te brengen. Doormiddel van een gereguleerde futuresmarkt is de instap voor grote investeerders weer een stap dichterbij. Een voorbeeld is Bitcoin die eind 2017 op een koers van 10.000 greenback binnen 17 dagen op het astronomische bedrag van 20.000 greenback uitkwam nadat het CME en CBOE hadden bepaald dat er een Bitcoin futures markt uitgebracht ging worden. Al met al mooie vooruitzichten voor het Ethereum platform dat op dit second gewoon de stempel ‘scorching’ meekrijgt!

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: The internal sane

    

About Tom Greenly

Check Also

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash – Bitcoin Magazine NL

Het is weer tijd voor een Bitcoin Magazine NL Nieuwsupdate. Het is een roerig weekje …

ETH/USD bleeding resumes – Possible stop $200

Ethereum trims positive factors as cryptocurrencies shed positive factors throughout the board. Technical alerts are …