Sunday , August 18 2019
Home / News / Ethereum / Ethereum Constantinople bugs opgelost, lancering op 25 februari – Bitcoin Magazine NL

Ethereum Constantinople bugs opgelost, lancering op 25 februari – Bitcoin Magazine NL

Er is een nieuwe datum bekend voor de aankomende Ethereum improve Constantinople. De improve wordt tijdens block 7280000 geactiveerd en naar verwachting is dat op maandag 25 februari, zo maakte de coördinator van de improve Afri Schoeden bekend through social media platform Reddit.

 

 

 

 

Drie maal scheeps

Het is de derde keer dat de Ethereum Constantinople improve op de planning staat. Tweemaal eerder werd de improve uitgesteld wegens nieuw ontdekte bugs. De laatste keer dat Constantinople volgens de planning actief zou worden was op 16 januari. De improve werd toen op het laatste second uitgesteld. Males ontdekte namelijk dat de improve sommige bestaande sensible contracts onveilig maakte. Deze functioneerden prima voor de improve, maar na de improve ontstonden er in deze sensible contracts veiligheidslekken die te exploiteren zijn. De fout zat dus niet in de improve zelf maar in de interactie tussen bestaande sensible contracts code en de vernieuwde Ethereum code.

 

 

Geen EIP1283

Inmiddels hebben de Ethereum ontwikkelaars hiervoor een oplossing gevonden. De Ethereum Constantinople improve wordt gewoon ongewijzigd ingevoerd, maar wordt aangevuld met een additional improve die het problematische deel van de improve annuleert. Het betreft de improve EIP1283, welke een optimalisatie is om de transactiekosten van sommige sensible contracts efficiënter te maken. Dat deel van de Constantinople improve gaat dus niet door.

25 februari

De Constantinople improve zal volgens de nieuwe planning op block nummer 7280000 worden geactiveerd. Ethereum heeft een gemiddelde blocksnelheid van ongeveer 16.89 seconde per block. Dat betekent dat de improve naar schatting op of nabij 25 februari plaats vindt.

Obtained a imprecise countdown …

Constantinople will activate on Monday 2019-02-25 11:54:02 UTC.
Present common block time is 16.89 seconds. 91597 blocks to go (7188403/7280000). – Afri Schoeden through Reddit

Ethereum Constantinople

Constantinople is een lang verwachte improve voor de Ethereum blockchain. Het is het tweede deel van de derde ontwikkelingsfase van Ethereum. Na de activering van Constantinople komt de derde fase van ontwikkeling ten einde. Daarna zijn alle ogen gericht op de volgende improve genaamd Serenity waarmee de vierde en laatste fase begint.

Upgrades

De Constantinople improve bevat enkele optimalisaties aan de code die het netwerk efficiënter maken. Sommige handelingen op het netwerk worden daardoor sneller en goedkoper. Daarnaast vermindert Constantinople ook de uitgifte van Ethereum tokens bij het miningproces van three ETH per block naar 2 ETH per block. Als laatste bevat de improve een zogenaamde ‘Issue bomb’ welke gedurende een periode van 12 maanden langzaam de moeilijkheidsgraad van het minen opvoert. De bedoeling is om daarmee geleidelijk het Proof-of-Work minen uit te faseren. Dat is ter voorbereiding op de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake dat tijdens Serenity wordt ingevoerd.

Inflatiereductie

De vermindering van het aantal Ethereum tokens dat kan worden gedolven is een populair en veelbesproken onderdeel van de improve. Males verwacht namelijk dat het een positief impact zal hebben op de prijs wanneer het aanbod van nieuw gedolven Ethereum tokens afneemt. Voor de miners van Ethereum is het in de eerste instantie misschien minder goed nieuws. Zij zullen het immers moeten doen met 33% minder inkomsten zolang de tokenprijs zich nog niet heeft aangepast.

Exhausting-fork

Technisch gezien is de improve een onerous-fork maar males verwacht geen splitsing van de blockchain. De Ethereum improve wordt in tegenstelling tot sommige onerous-forks bij andere cryptovaluta zoals Bitcoin wél unaniem gesteund door de neighborhood. Dat betekent dat er geen splitsing van de blockchain optreedt met twee afzonderlijke Ethereum netwerken als gevolg. Dat was bijvoorbeeld wel het geval bij eerdere onerous-forks bij Bitcoin en Bitcoin Money, en meer recenter bij Bitcoin Money en Bitcoin SV. Ethereum heeft in het verleden wel een keer een splitsing meegemaakt. Dat leidde destijds tot Ethereum Traditional.

Wat moet je doen?

De miners en nodes van het netwerk zullen de improve uitvoeren. Reguliere gebruikers van Ethereum hoeven voor de improve zelf niets te doen. Bestaande wallets en andere software program zullen na de improve automatisch met het geüpgradede netwerk verbonden zijn. Wel is het advies om ten tijde van de improve geen transacties uit te voeren om eventuele problemen te voorkomen.

crypto kopen 

About Tom Greenly

Check Also

CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds – Bitcoin Magazine NL

Als je al iets langer mee gaat in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld iets …

Ethereum Kissed $200 Support Goodbye. Do You Know the Real Reason Why? :: Elliott Wave International

Elliott wave evaluation set the bearish, near-term stage simply earlier than ETH/USD’s latest sell-off by …