Sunday , August 18 2019
Home / News / Ethereum / Bitcoin, Ripple en Ethereum: Op naar een sterk herstel – Newsbit.nl

Bitcoin, Ripple en Ethereum: Op naar een sterk herstel – Newsbit.nl

Na een lange periode waarin de crypto koersen geleidelijk daalden zien we de Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen eindelijk weer aantrekken.


Bitcoin (BTC) koers stijgt richting $3700 greenback

De sterke prijsstijging startte gistermiddag rond 14:40 uur. Op dat second lag de prijs van 1 Bitcoin nog rond de $3440 greenback. Nu, 1 dag later zien we dat de Bitcoin koers rond de $3675 greenback ligt. Dat betekent dat de koers in minder dan 1 dag tijd met 6,eight procent is gestegen.

Zoals we eerder schreven in de prijsanalyse zou een koersstijging tot boven de $4000 greenback een ommekeer aan kunnen wijzen in het sentiment. Een dergelijke stijging zou daarmee ook een ‘month-to-month excessive’ zijn.

De vraag is nu of de koersstijging doorzet, of dat de prijs weer wat terug gaat vallen. Zoals te zien is in de afbeelding ontstaat er een channel. Een channel ontstaat na een kortstondige hevige prijsstijging. Zo’n channel vorming is belangrijk om in de gaten te houden. In deze periode wordt namelijk beslist of de koersstijging doorzet, of dat de prijs weer terugzakt.

Als je van plan bent Bitcoins te kopen, dan raden we aan een strakke stoploss aan te houden. Dit omdat het vrij onzeker is of de prijsstijging doorzet.

 


Ripple (XRP) koers stijgt met 5 procent

Ook Ripple, de grootste altcoin, profiteert van het positieve sentiment. Op het second van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $zero,312 greenback. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $zero,297 greenback. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met zo’n 5 procent is gestegen.

Ondanks deze prijsstijging is XRP 1 van crypto’s die de kleinste vooruitgang boekt. Zoals we schreven in onze prijsanalyse zal een koersstijging tot boven de $zero,32 greenback grens leiden tot positiviteit. Al tijden lang is dit prijsniveau een belangrijke grens. Als deze doorbroken wordt lijkt de weg richting de $zero,40 greenback vrij.

 

ripple koers

Ethereum (ETH) koerst stijgt met 10 procent

Ethereum is de greatest presterende high three cryptocurrency. Op het second van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $119,5 greenback. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $108,5 greenback. Dat betekent dat de Ethereum koers vandaag met meer dan 10 procent is gestegen.

In onze prijsanalyse gaven we aan dat een koersstijging tot boven de $115 greenback een teken van sterkte zou zijn. Hier blijven we bij en dat betekent dat de weg richting de $135 greenback vrij lijkt.

Zoals te zijn is in de onderstaande grafiek breekt ETH bijna uit de channel. Dat betekent dat er een goede kans is dat we vandaag opnieuw een stijgende Ethereum koers gaan zien. Wel is het ook hier verstandig een strakke stoploss aan te houden.

 

ethereum koers

About Tom Greenly

Check Also

CryptoKitties op Ethereum bloeit jaar na enorme succes nog steeds – Bitcoin Magazine NL

Als je al iets langer mee gaat in de cryptowereld, dan heb je ongetwijfeld iets …

Ethereum Kissed $200 Support Goodbye. Do You Know the Real Reason Why? :: Elliott Wave International

Elliott wave evaluation set the bearish, near-term stage simply earlier than ETH/USD’s latest sell-off by …