Saturday , July 4 2020
Home / Ethereum / Ethereum krijgt waarschijnlijk tegen ASIC bestendig mining-algoritme – LekkerCryptisch

Ethereum krijgt waarschijnlijk tegen ASIC bestendig mining-algoritme – LekkerCryptisch

[ad_1]


Ethereum-ontwikkelaars willen een belangrijke verandering doorvoeren aan het mining-algoritme van het netwerk. Het huidige Ethhash moet vervangen worden met ProgPoW, waarmee de effectiviteit van ASIC’s wordt beperkt. Wat betekent dit?

Markt

Ethereum

Een ASIC is een utility-particular built-in circuit, een chip die speciaal ontworpen is om specifieke berekeningen uit te voeren. Voor het Proof-of-Work algoritme van Bitcoin was makkelijk een ASIC te maken. Voor sommige andere algoritmen is dat lastiger. Voor Ethereum bestaan er ASIC’s sinds april 2018.

Het voordeel van een ASIC is dat het zeer efficiënt is in het berekenen van hashes voor een bepaald algoritme. Je kunt zo dus tegen relatief lage stroomkosten een relatief grote hoeveelheid rekenkracht leveren, en dat is interessant vanuit het perspectief van inkomsten. 

Het nadeel ervan is dat de gewone miner ermee buiten spel wordt gezet. Conventionele kan simpelweg niet tegen de snelheid van een ASIC opboksen. En dat is slecht voor decentralisatie. Need niet meer iedereen met een laptop kan meedoen. Alleen mensen die kunnen investeren in gespecialiseerde , met toegang tot goedkope stroom en een plek om die neer te zetten.

Ontwikkelaars van Ethereum hebben tijdens een developer-vergadering een “voorlopig akkoord” bereikt om deze situatie te veranderen. Het huidige algoritme, Ethhash, moet vervangen worden met een nieuwe: ProgPoW. Het nieuwe algoritme is zo ontworpen dat het ‘t efficiëntievoordeel van ASIC’s teniet doet.

Een andere reden om het nieuwe algoritme te effectueren, is om de transitie naar Proof-of-Stake geleidelijker te laten verlopen. “We weten dat Ethhash op bepaalde punten kwetsbaar is, en dat daar op dit second gebruik van wordt gemaakt. Daarom wil ik zo snel mogelijk switchen, zodat we meer tijd hebben om naar Proof-of-Stake te bewegen”, aldus safety-lead Martin Holst Swende.

Als de ontwikkelaars tijdens de implementatie van het nieuwe algoritme niet tegen onverwachte problemen aan lopen, zou ProgPoW ergens de komende 2 tot four maanden gelanceerd moeten worden. 


Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met enterprise, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

[ad_2]

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD next breakout could see a return to $80

[ad_1] Ethereum value is buying and selling within the purple by some Zero.50% the session …

Bitcoin, Ethereum and Ripple end the week on a minor note, Tezos beats them all

[ad_1] The cryptocurrency market has barely changed since the beginning of the week. Tezos remains the …