Friday , December 13 2019
Home / Ethereum / Cryptomunt Ethereum door het dak: dit is waarom (en zó koop je het) – Quote

Cryptomunt Ethereum door het dak: dit is waarom (en zó koop je het) – Quote

Ethereum is uitgevonden als een soort verbeterde Bitcoin: deze ‘munt’ met een eigen blockchain is echter niet alleen geschikt als medium om waarde in op te slaan – zoals Bitcoin – maar je kunt er ook echt iets mee. Ethereum kan alles wat Bitcoin kan, maar dan beter en sneller. Nu de markt zich dat begint te realiseren gaat de koers van ‘Ether’ door het dak.

Eerst dit:

Op 1 januari betaalde je nog $eight voor een Ether-token, op het second van schrijven is dat $383. Dat is even een lekker rendement! Het grote onderscheid tussen Ethereum en Bitcoin is dat Ether een ingebouwde programmeertaal heeft, die het mogelijk maakt om met behulp van ‘sensible contracts’ applicaties op de blockchain te bouwen.

Dat betekent dus dat ontwikkelaars software program kunnen ontwikkelen met behulp van de Ethereum-blockchain, die niet alleen betrouwbaar is, zoals bij de Bitcoin blockchain, maar die ook snel werkt. Need waar Bitcoin wordt geplaagd door trage transactietijden, daar is Ether veel en veel sneller en daarmee ook flexibeler. By way of de Ethereum-blockchain kunnen transacties – in welke vorm dan ook – worden geverifieerd.

Bij die Ethereum-applicaties kun je denken aan nieuwe bankvormen, crowdfundingsystemen, accountancy- en kadastersystemen en wat dies meer zij. Op dit second is Ethereum vooral heel populair om andere cryptomunten op te bouwen en deze by way of zogenaamde ICO’s uit te geven – ‘preliminary coin choices’.

Daar komt bij dat er onlangs een ‘Enterprise Ethereum Alliance’ is opgericht, met talrijke industriemolochen – alles tussen Microsoft en JP Morgan – die de technologie in grote bedrijven wil implementeren. Dat Ethereum-oprichter Vitalik Buterin op audiëntie is geweest bij Vladimir Putin, omdat Rusland Ethereum grootscheeps denkt te willen gebruiken. En dat Singapore aan het experimenteren is met Ethereum om er een nationale digitale munt mee te bouwen.

Maar hoe koop je Ethereum?
Cryptomunten aanschaffen is vrij simpel. Maar voor je zover bent moet je een zogenaamde pockets hebben, het opzetten daarvan is een vrij gecompliceerd proces, dus jezelf goed inlezen is verstandig. In het kort komt het kopen van Ethereum op het volgende neer:

1. Je zorgt ervoor dat je een pockets hebt. Dat kan een software program pockets op je eigen pc zijn, of je koopt voor further zekerheid een pockets waarmee je je munten offline en buiten bereik van hackers kunt bewaren. Neem liever geen on-line pockets, need we willen geen herhaling van het MtGox-drama, toch? Deze handelaar heeft het aanmaken van een pockets prima uitgeschreven.
2. Je pockets heeft een adres dat je tijdens je betaling kunt ingeven bij de verkoper waar je je Ether wil betrekken, daar kun je vaak met iDeal of met je creditcard betalen, waarna de Ether-tokens in je pockets worden bijgeschreven. Bekende verkopers zijn Kraken, Coinbase en BTC Direct.

Voila. En nu een paar jaar wachten (en zorgen dat je pockets toegankelijk blijft). Succes!

About Tom Greenly

Check Also

ETH/USD continues to trend in a downward channel formation

ETH/USD bears are wanting to drop the worth beneath the Bollinger Band. The Relative Power …

The ‘do or die’ moment of the crypto decade

The technical scenario of the Prime three doesn’t admit doubts or video games, the subsequent …